Categorii Oferte Ajutor

Advocate 0-4 kg Pisica - 1 pipeta, Advocate

Produs eliberat pe baza de prescriptie medicala, disponibil DOAR pentru ridicare din Farmacia Veterinara.
Variante disponibile:
0-4 kg 4-8 kg
Livrare rapida
Ridica de la sediu, GRATUIT
Livrare gratuita la comenzi > 200 Lei
Pret valabil la comenzile online
Livrare rapida
Ridica de la sediu, GRATUIT
Livrare gratuita la comenzi > 200 Lei
Pret valabil la comenzile online
cod produs no_sku_tails00004424
Livrare rapida
Ridica de la sediu, GRATUIT
Livrare gratuita la comenzi > 200 Lei
Pret valabil la comenzile online
Livrare rapida
Ridica de la sediu, GRATUIT
Livrare gratuita la comenzi > 200 Lei
Pret valabil la comenzile online
Nu gasesti sau nu ai timp sa cauti ce-ti doresti?
Scrie-ne pe Facebook sau pe WhatsApp si noi te ajutam.
Producatorul Advocate

Advocate 0-4 kg Pisica - 1 pipeta

Compoziţie Fiecare doză (pipetă) de Advocate soluţie spot-on pentru pisici conţine: Doza (pipetă) Imidacloprid Moxidectin Advocate pentru pisici de talie mică( 4 kg) şi dihori 0,4 ml 40 mg 4 mg Advocate pentru pisici de talie mare (> 4-8 kg) 0,8 ml 80 mg 8 mg Excipienţi: alcool benzilic, hidroxibutiltoluen (E321: ca antioxidant) 1 mg/ml.

Indicaţii La pisici - infestate sau expuse riscului de infestare cu mai multe tipuri de paraziţi: Pentru tratarea şi prevenirea infestaţiei cu purici (Ctenocephalides felis), tratarea râiei auriculare (Otodectes cynotis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 şi L4 de Dirofilaria immitis) şi tratarea infestaţiilor cu nematode gastrointestinale (larve L4, adulţi imaturi şi adulţi de Toxocara cati şi Ancylostoma tubaeforme). Produsul poate fi utilizat concomitent cu medicaţia specifica în cazul dermatitei alergice provocata de purici (FAD). Pentru dihori - infestaţi sau expuşi riscului de infestare cu mai multe tipuri de paraziţi: Pentru tratarea şi prevenirea infestaţiei cu purici (Ctenocephalides felis), prevenirea dirofilariozei cardiace (larve L3 şi L4 de Dirofilaria immitis).

Contraindicaţii Nu se utilizează la pisoii mai mici de 9 săptămâni. Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi. Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi lactaţiei. Studiile de laborator efectuate pe şobolani şi iepuri cu imidacloprid sau moxidectin nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice sau materno-toxice. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea raportului beneficiu risc de către medicul veterinar responsabil. Pentru dihori: A nu se utiliza Advocate pentru pisici de talie mare (0,8 ml) sau Advocate pentru câini (oricare mărime). La câini se va utiliza produsul “Advocate pentru câini” care conţine 100 mg/ml imidacloprid şi 25 mg/ml moxidectin.

Reacţii adverse Produsul poate determina un prurit pasager la pisici. Rar s-au semnalat o blană unsuroasă, eritem şi vomă. Aceste semne dispar fără tratament. În cazuri rare produsul poate determina reacţii locale de hipersensibilitate. Dacă animalul linge locul de aplicare după tratament, se pot semnala uneori semne neurologice pasagere.Produsul are gust amar. Ocazional, poate să apară salivaţie dacă animalul linge zona de aplicare imediat după tratament. Acesta nu este un semn de intoxicaţie şi dispare în câteva minute fără tratament. Aplicarea corectă va minimaliza lingerea locului de aplicare. În caz de ingerare orală accidentală, se va administra tratament simptomatic de către un medicul veterinar. Nu există antidot specific. Poate fi benefică administrarea de cărbune activat. În cazuri rare produsul poate determina la locul de aplicare apariţia unor senzaţii care modifică comportamentul, letargie, agitaţie şi inapetenţă. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Specii ţintă Pisici, dihori.

Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare şi mod de administrare Doar pentru uz extern. Aplicarea pe gât la baza craniului, reduce posibilitatea ca animalul să se lingă şi să ingere produsul. Schema de dozare pentru pisici: Dozele minime recomandate sunt 10 mg/kg greutate vie imidacloprid şi 1,0 mg/kg greutate vie moxidectin, echivalent cu 0,1 ml/kg greutate vie Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici. Schema de tratament este în funcţie de situaţia epidemiologica locala. Greutatea pisicii [kg] Tipul de pipetă utilizat Volum [ml] Imidacloprid [mg/kg g.v] Moxidectin [mg/kg g.v]  4 kg Advocate pentru pisici de talie mică 0,4 Minim 10 Minim 1 > 4 - 8 kg Advocate pentru pisici de talie mare 0,8 10 - 20 1 - 2 > 8 kg Combinaţia corespunzătoare de pipete Advocate 0-4kg si Advocate 4-8kg

Tratament şi prevenire în infestaţia cu purici Un tratament previne infestaţia cu purici timp de 4 săptămâni. Pupele din mediul înconjurător pot ecloziona timp de 6 luni sau o perioada mai lunga după iniţierea tratamentului, în funcţie de condiţiile climatice. De aceea uneori este necesar ca tratamentul cu Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici să fie însoţit de dezinsecţii ale medului înconjurător pentru întreruperea ciclului de viata al puricilor prezenţi aici. Rezultatul va fi reducerea mai rapida a populaţiilor de purici din zona unde trăieşte animalul tratat. Produsul trebuie administrat la intervale de o lună în scopul prevenirii apariţiei dermatitei alergice provocata de purici.

Tratament în râia auriculara (Otodectes cynotis) Se administrează o singura doză. După 30 de zile se recomanda un examen clinic veterinar deoarece la unele animale este nevoie de încă o aplicare. Nu se aplica direct în canalul auricular.

Prevenirea dirofilariozei cardiovasculare Pisicile care trăiesc în zone endemice de dirofilarioză cardiovasculara sau cele care au călătorit în astfel de zone, pot fi infestate cu dirofilarii adulte. De aceea, înainte de tratamentul cu Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici, se va lua în considerare recomandarea făcută la secţiunea „ATENŢIONARE SPECIALĂ”. Pentru prevenirea dirofilariozei cardiovasculare, produsul se va aplica la intervale lunare regulate în perioada anului când sunt prezenţi ţânţarii (gazde intermediare care transmit larvele de dirofilarii). Produsul poate fi administrat pe toata perioada anului sau cu cel puţin o lună înainte de prima expunere la ţânţari. Tratamentul trebuie continuat la intervale lunare regulate inclusiv timp de o lună de la ultima expunere la ţânţari. Pentru a stabili o rutină a tratamentului se recomanda ca aplicarea să se facă în aceeaşi zi sau data din luna. în cadrul programului de prevenire a dirofilariozei cardiovasculare, dacă Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici înlocuieşte un alt produs, prima administrare de Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici va fi făcută în intervalul de o lună de la aplicarea acelui produs. În zonele nonendemice, nu ar trebui să existe riscul de infestare cu dirofilarioză cardiacă la pisici. De aceea pisicile pot fi tratate fără a se lua măsuri speciale de precauţie.

Tratament în infestaţii cu nematode şi ancilostomatide În zonele endemice de dirofilarioză cardiovasculara, tratamentele lunare pot reduce semnificativ riscul reinfestării cu nematode şi ancilostomatide. în zonele non-endemice de dirofilarioză cardiovasculara, produsul poate fi folosit în programul sezonier de prevenire contra puricilor şi nematodelor gastrointestinale.

Schema de dozare pentru dihori: Va fi administrată o pipetă de Advocate 0-4kg pentru pisici de talie mică (0,4 ml) pentru fiecare animal. A nu se depăşi doza recomandată. Schema de tratament este în funcţie de situaţia epidemiologică locală.

Tratament şi prevenire în infestaţia cu purici Un tratament previne infestaţia cu purici timp de 3 săptămâni. În cazul infestaţilor masive poate fi necesară repetarea administrării după 2 săptămâni.

Prevenirea dirofilariozei cardiovasculare Dihorii care trăiesc în zone endemice de dirofilarioză cardiovasculara sau cei care au călătorit în astfel de zone, pot fi infestaţi cu dirofilarii adulte. De aceea, înainte de tratamentul cu Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici, se va lua în considerare recomandarea făcută la secţiunea „ATENŢIONARE SPECIALĂ”. Pentru prevenirea dirofilariozei cardiovasculare, produsul se va aplica la intervale lunare regulate în perioada anului când sunt prezenţi ţânţarii (gazde intermediare care transmit larvele de dirofilarii). Produsul poate fi administrat pe toată perioada anului sau cu cel puţin o lună înainte de prima expunere la ţânţari. Tratamentul trebuie continuat la intervale lunare regulate şi prelungit timp de o lună de la ultima expunere la ţânţari.În zonele non-endemice, nu ar trebui să existe riscul de infestare cu dirofilarioză cardiacă la dihori. De aceea dihorii pot fi trataţi fără a se lua măsuri speciale de precauţie.

Recomandări privind administrarea corectă Scoateţi o pipetă din pachet. Ţineţi pipeta în poziţie verticala, răsuciţi şi scoateţi capacul. Întoarceţi capacul invers şi cu ajutorul lui desigilaţi pipeta prin răsucire şi apăsare asupra sigiliului, ca în fotografie. Îndepărtaţi parul de pe gâtul animalului la baza craniului, astfel încât pielea să fie vizibilă. Plasaţi vârful pipetei pe piele şi strângeţi pipeta ferm de câteva ori pentru a goli conţinutul direct pe piele. Aplicarea la baza craniului , reduce posibilitatea ca animalul să se lingă şi să ingere produsul. Aplicaţi numai pe piele sănătoasă fără leziuni.

Timp de aşteptare Nu este cazul.

Precauţii speciale pentru depozitare A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A nu se păstra la temperatură mai mare de 30C. A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă şi cutie.

Atenţionare specială Conţinutul pipetei sau doza aplicată nu trebuie să vină în contact cu ochii sau gura animalului tratat şi/sau a altor animale. Nu permiteţi animalelor tratate recent să se lingă reciproc. Se va evita ingestia orală de către câinii din rasele Collie, Ciobănesc englez şi metişii acestora. Se recomanda ca pisicile şi dihorii care trăiesc sau călătoresc în zone endemice de dirofilarioză cardiovasculară, să fie tratate lunar cu acest produs, pentru a fi protejate. Deoarece acurateţea diagnosticării dirofilariozei este limitată, se recomandă încercarea diagnosticării acestei boli la pisici şi dihori peste 6 luni de viaţă, înainte de începerea tratamentului profilactic deoarece, utilizarea produsului la pisici sau dihori cu dirofilarioză forma adultă poate determina efecte adverse grave, inclusiv moartea. Dacă se diagnostică dirofilarioză forma adultă, boala se tratează în conformitate cu datele ştiinţifice cunoscute în prezent. Tratarea pisicilor mai mici de 1 kg şi a dihorilor cu o greutate mai mică de 0,8 kg se va baza pe o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu. Eficacitatea produsului nu a fost testată la dihorii cu greutatea de peste 2 kg şi prin urmare la aceste animale durata efectului ar putea fi mai scurtă. Există o experienţă limitată în ceea ce priveşte utilizarea produsului la animale bolnave şi debile de aceea, produsul va fi utilizat numai pe baza unei evaluări atente a raportului risc/beneficiu. Contactul de scurtă durată al animalului cu apă, o dată sau de două ori între tratamentele lunare, este puţin probabil să reducă eficacitatea produsului. Totuşi, şamponarea sau scufundarea frecventă în apă a animalului după tratament, poate reduce eficacitatea produsului.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul la animale.

Evitaţi contactul cu pielea, ochii sau gura. Nu mâncaţi, nu beţi, nu fumaţi în timpul aplicării produsului. Spălaţi bine mâinile după aplicarea produsului. După aplicare nu periaţi sau mângâiaţi animalul decât după uscarea zonei de aplicare. Dacă produsul ajunge accidental pe piele spălaţi imediat zona cu săpun şi apă. Persoanele sensibile la alcool benzilic, imidacloprid sau moxidectin vor administra produsul cu mare atenţie. În cazuri foarte rare produsul poate determina sensibilizarea pielii sau reacţii cutanate tranzitorii (de exemplu alergie, iritaţii sau furnicături). Dacă produsul ajunge accidental în ochi, spălaţi ochii cu multa apă. Dacă simptomele cutanate sau oculare persistă, sau produsul este înghiţit accidental, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului Solventul din Advocate 0-4kg soluţie spot-on pentru pisici poate păta sau deteriora anumite materiale cum ar fi piele, ţesături, plastic şi suprafeţe finite. Lăsaţi locul de aplicare să se usuce înainte de contactul cu astfel de materiale. Precauţii speciale pentru eliminarea produselor neutilizate sau a deşeurilor , după caz: Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Alte informaţii Advocate 0-4kg Imidacloprid este eficient faţă de puricii adulţi şi stadiile larvare ale puricilor. Larvele de purici din mediul înconjurător animalelor de casă sunt omorâte după ce intră în contact cu un animal de casă tratat cu acest produs. Rezistenţa paraziţilor la orice clasă de antihelmintice se poate instala după utilizarea frecventă şi repetată a unui antihelmintic dintr-o anumită clasă. Mărimea ambalajului: 0,4 ml şi 0,8 ml pentru o pipetă; blister cu 3, 4, 6, 21 sau 42 pipete în doză unică. Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate. Pentru orice informaţii referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului autorizaţiei de comercializare. Deţinătorul Autorizaţiei de Comercializare Bayer Animal Health GmbH, D-51368 Leverkusen, Germania

CONSULTATI MEDICUL VETERINAR INAINTE DE ADMINISTRARE

Producatorul Advocate #advocate #Ancylostoma #antiparazitar #bayer #capuse #deparazitare #paduchi #pisici #purici #raie #raie auriculara #toxocara #viermi cu carlig #viermi rotunzi

adauga o parere
Tu ce parere ai?
Multumim pentru recomandare.

Frecvent cumparate impreuna

  în stoc furnizor
 • 6600 Lei
Disponibil doar in farmacia veterinara
  în stoc
 • 650 Lei
Disponibil doar in farmacia veterinara
  în stoc
 • 1000 Lei
Disponibil doar in farmacia veterinara
  în stoc
 • 833 Lei
Disponibil doar in farmacia veterinara
  în stoc
 • 1060 Lei
Disponibil doar in farmacia veterinara
 • 6620 Lei
Disponibil doar in farmacia veterinara
Intampini dificultati sau ai o intrebare ? Ne poti contacta la 0770.508.274, WhatsApp sau pe email la contact@tails.ro
Livrare rapida
Ridica comanda din magazinul Tails, gratis
Livrare gratuita la comenzi peste 200 Lei